Search

Lopende Acties

Medicina Mentis

Deze actie zet jongeren aan om op zoek te gaan naar beklijvende ervaringen die te maken hebben met het gevoel van: 'help, ik zie het echt niet meer zitten'. Wat doet de geest wanneert men niets meer wil of kan zeggen?  

Buigen, barsten of een uitweg zoeken? Wat zijn de kritische en creatieve succesfactoren of de laterale weg om te komen tot een 'medicina mentis' op een moment dat woorden 'niets meer toevoegen'.

Jongeren worden binnen deze actie uitgenodigd een verhaal te schrijven op basis van een anonieme getuigenis. Bij dit verhaal moet de schrijver ook een illustratieve foto of tekening zoeken of maken. Een beeld zegt immers meer dan duizend woorden. De beste verhalen zullen worden gebundeld in een boek dat ter inspiratie kan dienen voor jongeren die op dit moment kampen met één of andere vorm van 'onuitsprekelijkheid'. De foto's zullen ook online via sociale media verspreid worden met een aanklikbare boodschap. Wanneer men deze hyperlink activeert, komt men automatisch bij het desbetreffende verhaal terecht. Een boodschap door jongeren, voor jongeren!

 

Search